TERAPİ YAKLAŞIMLARIMIZ

TERAPİ YAKLAŞIMLARIMIZ

BÜTÜNCÜL PSİKOTERAPİ

Bütüncül Psikoterapi, diğer adıyla Eklektik Psikoterapi yöntemi tek bir psikoterapi yöntemine bağlı kalmadan ve herhangi bir psikoterapi kuramının kuralları ile sınırlı olmadan iki ya da daha fazla psikoterapi türünü danışan sorunlarını daha doğru değerlendirebilmek ve soran danışanın ihtiyaçları doğrultusunda uygun yöntem ve tekniklerin bir arada kullanılarak terapi sürecine dahil edilmesi ve danışanın ihtiyaçlarına yönelik psikolojik modellerden yararlanarak geliştirilmiş olan Bütüncül Psikoterapiler, ruh sağlığı alanında en yaygın kullanılan terapi yöntemlerinden birisi haline gelmiştir. Psikoloji alanında son yıllarda yapılan araştırmalar ve literatür taramaları göstermektedir ki, tek bir terapi yöntemiyle kısıtlı kalındığı takdirde danışanların birçoğu iyileşememektedir; bilişsel yöntemler ve bireysel yöntemler ile uygulanan psikoterapiler bütünlük içinde alındığında uzman terapistler tarafından belir bir plan dahilinde uygulanmaktadır.

EMDR TERAPİSİ

EMDR, kişide duyarsızlaştırma ve yeniden yapılandırma yaparak, savaş, taciz, doğal afet, çocukluk dönemine yaşanan travmalar vb. rahatsız edici yaşam olaylarının sebep olduğu psikolojik sorunların yanında, panik bozukluk, obsesif kompulsif bozukluk ve bağımlılık gibi durumlarda danışan merkezli bir tedavi yöntemidir.

BİLİŞSEL DAVRANIŞÇI TERAPİ

Bilişsel davranışçı terapi, kişinin olumsuz ve işlevsel olmayan düşüncelerini ve inançlarını yeniden şekillendirerek, yerine gerçekçi ve işlevsel düşünceler koymayı hedefler. Duygu, düşünce ve davranışların birbirleriyle olan ilişkisini değiştirmeye odaklanan terapi yöntemidir.

OYUN TERAPİSİ

Oyun terapisi, çocukların duygularını ifade etmelerine, sosyal becerilerini geliştirmelerine ve yaşadıkları sorunlarla başa çıkmalarına yardımcı olan bir tedavi yöntemidir. Oyun, çocuklar için doğal bir iletişim aracıdır ve oyun terapisi sayesinde çocuklar, oyun oynayarak duygusal ve işlevsel dünyalarını keşfedebilirler. Oyun terapisi, çocukların duygularını, düşüncelerini ve deneyimlerini daha iyi ifade etmeleri ve anlamaları için uygulanan bir terapi yöntemidir. Genellikle 2-12 yaş aralığında uygulanır.